Široki Brijeg se poigrao sa protivnikom: Šou Chinedua za pamćenje

Sve je bilo riješeno za 45 minuta

Široki Brijeg se poigrao sa protivnikom: Šou Chinedua za pamćenje

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg reprezentativnu pauzu iskoristio je za nastup na Memorijalnom turniru u Vukovaru.

Širokobriježani su u susretu za treće mjesto savladali juniore Osijeka 4:0, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena.

Zoran Zekić, novi trener Osijeka, dao je slobodan dan svojim prvotimcima, a Širokobriježani su istrčali u najjačem sastavu.

Briljirao je Chinedu koji je za 28 minuta postigao hat-trick i dobio aplauze publike.

Konačnih 4:0 postavio je Mamić, te i pored toga što su sa druge strane bili juniori, u NK Široki Brijeg mogu biti prezadovoljni odigranim poluvremenom.

U drugom dijelu jaka kiša, ali ne i kiša golova. Mreže se više nisu tresle i tim sa Pecare slavio je sa 4:0.

Oglasi

"Nastup na 10. memorijalnom turniru Blago Zadro u Vukovaru Široki Brijeg završio je uvjerljivom pobjedom (4:0) nad Osijekom u utakmici za treće mjesto.

U pobjedi Plavo-bijelih Chinedu Stephen postigao je hat-trick (9., 16. i 28. minuta), a "točku na i" stavio je Luka Mamić pogotkom u 40. minuti utakmice", stoji u objavi NK Široki Brijeg.

Treba istaći da je bh. premijerligaš ima podršku i manje skupine svojih navijača, a prethodno su sa Pecare bodrili reprezentaciju Hrvatske u duelu sa Turskom. Nisu donijeli sreću Vatrenima, jer je Turska na kraju slavila pobjedu u Osijeku.

Široki Brijeg je trenutno trećeplasirana momčad Premijer lige te ima 19 bodova kao i Sarajevo.

U narednom kolu u goste će Slogi iz Doboja koja zauzima osmu poziciju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
****m listicu
0 0
PRESEDAN
Bar se informišite,Osijek igrao sa juniorima!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi