Choupo-Moting ne treba PSG-u za Ligu prvaka

Kamerunac će otići

Choupo-Moting ne treba PSG-u za Ligu prvaka

Prije par dana su se pojavile informacije da će kapiten Thiago Silva za par mjeseci napustiti Paris Saint-Germain, u kojem je proveo proteklih osam godina.

Iskusnom Brazilcu krajem juna ističe ugovor sa PSG-om, ali će on vjerovatno potpisati kratkoročno produženje saradnje kako bi mogao pomoći ekipi u finišu takmičarske sezone - završnici Lige prvaka i eventualnim finalima francuskih kupova.

Igrač koji PSG-u na treba za tih par mjeseci je Eric Maxim Choupo-Moting.

31-godišnjem kamerunskom napadaču ugovor također ističe krajem juna, ali njemu neće biti ponuđeno ni kratkoročno produženje saradnje, tvrde RMC Sport i Le Parisien.

Tako će Choupo-Moting napustiti Park prinčeva krajem juna kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kamerunski reprezentativac je na iznenađenje mnogih 2018. godine iz Stokea prešao u PSG. Nikada nije mogao imati zapaženu ulogu na Parku prinčeva pored silnih zvijezda, ali je doprinosio dubini ekipe, a ponekad bi dobio priliku pokazati šta zna na terenu.

Ove sezone je odigrao 17 utakmica za PSG u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi