Samo tri kluba mogu osvojiti trostruku krunu
Foto - EPA

Tri velikana u igri

Samo tri kluba mogu osvojiti trostruku krunu

M. Šljivak

Fudbalska sezona se u većini velikih evropskih liga nastavlja tokom juna.

Izuzetak je Njemačka gdje se već odavno igra, te Francuska koja je odlučila da prekine takmičenje i proglasila je PSG za novog-starog šampiona.

Ipak, Francuzi su odlučili da u augustu okončaju takmičenje u Kupu, a upravo će to omogućiti PSG-u da eventualno dođe do trostruke krune ove sezone.

Parižani su osvojili naslov prvaka, imat će šansu da protiv St. Etiennea uzmu Kup, a igrat će i za trofej Lige prvaka, gdje su osigurali plasman među osam najboljih.

Pored PSG-a šanse za trostruku krunu ima i minhenski Bayern. Bavarci su gotovo sigurno ponovo njemački šampioni, igrat će finale Kupa protiv Bayer Leverkusena, gdje će biti veliki favoriti, a samo ih čudo može spriječiti od prolaska u četvrtfinale Lige prvaka gdje imaju 0:3 iz prvog meča protiv Chelseaja.

Bavarce mnogi vide kao favorite za osvajanje Lige prvaka, a vidjet ćemo hoće li baš oni biti ti koji će podići tri trofeja ove sezone.

Posljednji tim koji ima šansu za tripletu je torinski Juventus. Stara dama će voditi veliku borbu na svim frontovima i za njihove navijače predstoji buran period.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veliku trku Bianconeri će imati s Lazijom za titulu prvaka Italije, Juve će preko Milana tražiti put u finale Kupa, a ostali su i u trci za Ligu prvaka, gdje će morati da preko Lyona ostvare plasman dalje.

Neće biti nimalo lako za tim iz Torina i oni su u najtežem položaju od svih koji se bore za trostruku krunu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
ma Bayern ce i LP osvojiti uz Lazio najljepse su igrali i igraju ove sezone
4 0
KemalMalovcic
Jeste li sigurni da Bayern igra finale kupa protiv Eintrahta? Ccc
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi