Je li Christian Atsu živ? "Rečeno mi je da je bio na 9. spratu..."

Još uvijek se traga za ganskim napadačem

Je li Christian Atsu živ? "Rečeno mi je da je bio na 9. spratu..."

Edmir Škorić

Potresne vijesti dolaze iz nam iz Turske gdje je jutros katastrofalan zemljotres jačine 7,8 stepeni odnio na hiljade života.

Zemljotres je pogodio jugoistočnu Tursku, blizu grada Gaziantepa, te sjeverni dio Sirije. Ovgun Ahmet Ercan, stručnjak za zemljotrese i inžinjer geofizike, kazao je da je zemljotres koji je pogodio jug Turske oslobodio energiju ekspolozije 130 atomskih bombi.

Na internetu se mogu pronaći uznemirujući snimci spašavanja djece i odraslih ljudi ispod ruševina, a stradali su i mnogi sportisti.

Golman Malatyaspora Ahmet Ejup je pronađen, ali nažalost mrtav. Christian Atsu, Ganac koji ima 60 nastupa i 10 golova za svoj nacionalni tim, u septembru prošle godine potpisao je za turski Hatayspor.

Bivši nogometaš Chelseaja i Newcastlea je jučer zabio za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpaše u 97. minuti, a dan kasnije je nestao u tragediji i niko još ne može da potvrdi da li će ga pronaći živog.

Afrički novinar Saddick Adams podijelio je na svom Twitter profilu neke nove informacije.

Oglasi

"Rečeno mi je da je Christian Atsu bio na 9. spratu srušene zgrade s još devet igrača i dva službenika. Spašena su trojica igrača i jedan službenik kluba. Službenici kluba su na licu mjesta dok se potraga nastavlja. Naš brat bit će na sigurnom. Inšalah", napisao je Adams.

Grad Antakya iz kojeg dolazi Hatayspor nalazi se na granici sa Sirijom i žestoko je pogođen u razornom zemljotresu jačine 7.8 stepeni po Richteru koji je jutros zadesio Tursku, a nažalost i pojedini igrači i članovi kluba su među nestalima.

Atsu je jučer u 97. minuti zabio sjajan gol i igrači su ga nosili na ramenima. Oglasio se nakon pobjede protiv Kasimpaše i poručio da je ovo bila važna pobjeda za njegov klub i da je sretan što je dao gol.
Nažalost, to je još uvijek zadnja objava na njegovom profilu, ali se nadamo da će se to promijeniti i da će preživjeti svu ovu katastrofu.

Oglasi

Broj žrtava nakon velike tragedije se povećava. Prema izvještaju turskih medija ženski odbojaški klub Hatay praktično više ne postoji nakon što su igračice zatrpane ruševniama u provicniji Malatya.

Sudbina odbojkašica je trenutno nepoznata. Spasitelji čine sve da dođu do njih, međutim nikako ne uspjevaju.

Slična sudbina je zadesila i muški odbojkaški klub Malatya Metropolitan Belediyespor. Sreća u nesreći je da su spasitelji uspjeli pronaći i evekuisati trojicu odbojkaša.

U gradu Kahramanmaras jedna dvorana je potpuno sravnjena sa zemljom i to u trenucima kada se u njoj nalazilo između 30 i 40 boraca. Vjeruje se da su mnogi od boraca preminuli, ali zvaničnih potvrda o njihovoj smrti još uvijek nema.

Pod ruševinama se nalazi i ekspedicija od 28 odbojakša i odbojkašica iz Sjevernog Kipra nakon što su učestvovali na takmičenju u Adiyamanu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Turskoj nastupa i nekoliko bh. igrača koji su na sreću prošli bez ikakvih povreda. Za sada problema nemaju ni premijerligaši koji su na pripremama u Turskoj i svoj program bi trebali nastaviti po planu.

Najnovije vijesti govore da je od posljedica zemljotresa preminulo najmanje 2.300 osoba, dok se broj povrijeđenih procjenjuje na 7.600.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti