Sinoć zabio gol u 97. minuti, Demirel ga digao na ramena, ali niko ni slutio nije šta jutro nosi

Atsu i dalje zatrpan pod ruševinama

Sinoć zabio gol u 97. minuti, Demirel ga digao na ramena, ali niko ni slutio nije šta jutro nosi

Endin Čaušević

Razorni zemljotresi jutros su pogodili jugoistični dio Turske i sjever Sirije, a nažalost poginulo je preko 1.500 ljudi i ta brojka se povećava iz minute u minutu. Pomno se prati i situacija oko kluba Hatayspor jer je igrač ovog tima Christian Atsu zatrpan ispod ruševina i ne zna se da li je živ. Sinoć je bio junak svog kluba, a danas se nažalost svi mole za njegov život.

Grad Antakya iz kojeg dolazi Hatayspor nalazi se na granici sa Sirijom i žestoko je pogođen u razornom zemljotresu jačine 7.8 stepeni po Richteru koji je jutros zadesio Tursku, a nažalost i pojedini igrači i članovi kluba su među nestalima.

Turski mediji potvrdili su da je nekadašnji igrač Chelseaja i Newcastlea, Christian Atsu, među nestalima i da je još uvijek zatrpan u ruševinama i nažalost nije poznato da li je živ.

Potraga za ovim igračem Hatayspora i dalje traje, a potvrđeno je da je osim njega među nestalima još jedan fudbaler ovog kluba. Također, zatrpan u ruševinama je i sportski direktor Taner Savut, te spasioci pokušavaju da i njega pronađu.

Svi se nadaju da su oni živi i da nisu poginuli u razornom zemljotresu koji je jutros rano pogodio jugoistično dio Turske.

Oglasi

No, ono što posebno tjera suze na oči jeste video Atsua koji je danas glavna tema na društvenim mrežama. Naime, Hatayspor je sinoć na svom terenu pobijedio Kasimpašu sa 1:0, a upravo je Atsu bio junak ove utakmice jer je zabio gol u 97. minuti.

Atsu je postigao pogodak iz slobodanjaka u posljednjim sekundama, a trener Volkan Demirel je to euforično proslavio s njim. Međutim, nažalost niko nije mogao ni slutiti šta će se desiti samo nekoliko sati kasnije.

Sinoć se i Atsu oglasio nakon pobjede protiv Kasimpaše i poručio da je ovo bila važna pobjeda za njegov klub i da je sretan što je dao gol. Nažalost, to je još uvijek zadnja objava na njegovom profilu, ali se nadamo da će se to promijeniti i da će preživjeti svu ovu katastrofu.

Oglasi

Svi se mole i nadaju da je Atsu živ i da će ga uspjeti spasiti baš kao i sve one koji su zatrpani u ruševinama širom jugoistočne Turske.

Prvi koji je dao znak da se u Hataysporu nešto dešava je trener Demirel koji je jecajući u suzama molio za pomoć na Instagramu. Znao je već tada da su i njegovi igrači u opasnosti i molio se samo da su svi živi i zdravi.

Međutim, ubrzo je sve potresla vijest da je Atsu zatrpan u ruševinama i još uvijek nema informacija o njegovom stanju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjećamo, u ovom gradu sinoć su prespavali i igrači Kasimpaše kojima je u posljednjem trenutku otkazan let i nažalost i oni su doživjeli su tu strahotu, ali na svu sreću niko nije bio povrijeđen i danas su se uspješno vratili kući.

Među tom ekipom su i bh. fudbaleri Haris Hajradinović i Daniel Graovac i na svu sreću i oni su dobro, ali sigurno je da će tu noć užasa pamtiti dok su živi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi