Oštra poruka Asmira Begovića nakon što je Eriksen jučer jedva preživio

Bh. golman se oglasio na Twitteru

Oštra poruka Asmira Begovića nakon što je Eriksen jučer jedva preživio

Endin Čaušević

Reprezentacija Danske sinoć je poražena u Kopengagenu od Finske sa 1:0 u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Finci su napravili veliko iznenađenje i uspjeli su slaviti na Parken stadionu, ali teško da je nekome bilo toliko do fudbala nakon svih scena koje su se dešavale u finišu prvog poluvremena.

Pred kraj prvog poluvremena nastao je pravi haos nakon što se Christian Eriksen srušio na terenu.

Eriksen je izgubio svijest, a u direktnom prenosu moglo se vidjeti kako ljekari pokušavaju da ga ožive.

Sve to trajalo je desetak minuta, a Eriksen je potom iznesen s terena na nosilima. Međutim, bio je u svjesnom stanju i navijači su aplaudirali kada su vidjeli da su ga ljekari oživjeli.

Na svu sreću ubrzo nakon toga potvđeno je da je Eriksenovo stanje stabilno, te da će ostati u bolnici kako bi uradio pretrage i da ljekari mogu znati zašto je kolabirao na terenu.

Oglasi

Veznjak Danske je dobio ogroman broj poruka podrške iz cijelog svijeta, a na društvenim mrežama oglasili su se mnogi poznati sportisti.

Jedan od njih bio je i bh. golman Asmir Begović koji je iskoristio priliku da skrene pažnju da fudbaleri zaista posljednjih godina imaju žestok raspored i da igraju previše utakmica.

To čini se ostavlja previše traga na njima i jasno je da nisu baš svi u mogućnosti da izdrže takve napore.

"Zdravlje i stanje igrača se dugo vremena igrnoriše. Igranje sve više utakmica u sve kraćem periodu će voditi samo većim zdravstvenim problemima igrača. Nadamo se da će ljudi koji su na vlasti to početi ozbiljno shvatati u nekom trenutku", napisao je Begović.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Treba dodati da je Eriksen u svim takmičenjima u dresu Intera u minuloj sezoni odigrao 34 utakmica i postigao je četiri gola, te je uspio da osvoji titulu prvaka Italije s ovim klubom.

Nadamo se da će se Eriksen brzo oporaviti i da ćemo ga ponovo vidjeti na fudbalskom terenu.

Top Komentari

dinass
Ne seri Begovicu trenirate 3 sata dnevno maksimalno a toliko traje i utakmica i zaradjujete milione,sta je ljudima koji rade na gradjevini ili poljoprivredi koji rade 8-10sati dnevno po svim uslovima a jedva prezivljavaju.
14 2
SuhoMeso
Ja na bausteli od 7 do 7 niko ne pita kako sam
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi