Dogovorena saradnja: Vraća se Christian Eriksen!

Danac ponovo na fudbalskim terenima

Dogovorena saradnja: Vraća se Christian Eriksen!

H. Zilić

Christian Eriksen će ponovo igrati fudbal i to u najjačoj ligi, engleskom Premierhsipu.

Vodeći ostrvski mediji među kojima je i ugledni Sky Sport, prenose vijesti da je Eriksen dogovorio saradnju sa Brentfordom što bi i klub trebao ozvaničiti u narednim satima.

Danski fudbaler će se timu iz Londona pridružiti do kraja ove sezone, a nakon toga će se razmatrati i produženje ugovora.

Podsjetimo, Eriksen je nedavno raskinuo saradnju s Interom jer u Italiji fudbalerima nije dozvoljeno da igraju s ugrađenim srčanim defibrilatorom, a s tim engleski klubovi nemaju problema, Eriksen može nastupati u Premiershipu.

Eriksen je ranije poručio da se osjeća savršeno spremnim te da je spreman za nove izazove jer želi nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cilj mi je igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Želim igrati. To je moja filozofija sve vrijeme. To je cilj, san. Hoće li me selektor pozvati, druga je stvar. Ali moj san je vratiti se. Siguran sam da se mogu vratiti jer se uopće ne osjećam drugačije", rekao je Eriksen i dodao:

"Fizički sam opet u savršenoj formi. To je moj cilj i definitivno još ima vremena. Zato ću do tada nastaviti igrati fudbal i dokazivati da sam opet na najvišem nivou. San mi je ponovno zaigrati u reprezentaciji Danske, ponovno zaigrati na Parkenu i dokazati da se to jednom dogodilo i da se više neće ponoviti."

Top Komentari

Zulfikar
Dosadilo mu zivjeti pa se igra sa zivotom.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi