Rangnick se pravda zbog izmjene: Ronaldo želi postizati golove, ali mora da zna...

Trener Manchester Uniteda

Rangnick se pravda zbog izmjene: Ronaldo želi postizati golove, ali mora da zna...

E. Ganibegović

Manchester United je sinoć u zaostaloj utakmici 17. kola engleske Premier lige slavio kod Brentforda s 1:3.

Crveni đavoli su poveli s 0:2 pogocima Elange i Greenwooda pogocima u 55. i 62. minuti, a u 71. minuti trener gostiju Ralf Rangnick na teren umjesto Cristiana Ronalda šalje Harryja Maguirea.

Portugalac je bio ozbiljno ljut nakon što je izašao iz igre, što se moglo vidjeti i po njegovim gestikulacijama.

Nakon utakmice svoj potez pred medijima opravdao je i sam Rangnick.

"Mislim da je to normalna odluka. Vodili smo s 2:0 i u prethodnom meču s Aston Villom. Osjetio sam da bi bilo bolje da stečenu prednost branimo s tri stopera. Ronaldo je napadač koji želi da daje golove, ali mora da ima na umu da nas već za tri dana čeka nova utakmica", rekao je njemački stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju je meč završen 1:3, s obzirom na to da je Rashford poveća prednost gostiju na 0:3, da bi Toney postigao utješni gol za domaće pet minuta prije kraja utakmice.

Spomenutu utakmicu koju Manchester United igra za tri dana, igra u 23. kolu Premier lige kada dočekuju West Ham United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedMostar
Ronaldo je potpuno u pravu. Ovaj trener nema hrabrosti da napada svih 90 minuta. Brani prednost od 2 gola protiv Brentforda. Ako njih ne može pobjediti neka se pakuje i ide. Uvodi McPanjinu za Ronalda i mrtvog Matića za najboljeg igrača na utakmici i naravno prima gol. ManUtd je uvijek napadao i tako se branio. Izmjena Rashford za Greenwooda je opravdana.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi