Danska je večeras izgubila, ali Christian Eriksen je čovjek o kojem svijet priča
Foto - Screenshot

Eriksen zabio na povratku

Danska je večeras izgubila, ali Christian Eriksen je čovjek o kojem svijet priča

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Danske poražena je večeras u prijateljskom meču na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu od selekcije Nizozemske rezultatom 4:2.

Spektakularan meč odigrale su ove dvije selekcije. Nizozemska je na kraju slavila, no priča večeri je čudesni Christian Eriksen koji se nakon srčanog udara vratio na teren u dresu nacionalnog tima i zabio je gol odmah po ulasku.

Nizozemci su bolje ušli u meč i pogotkom Bergwijna u 16. minuti dolaze do vodstva od 1:0. Međutim, radost domaćih navijača trajala je samo četiri minute kada Vestergaard pogađa za 1:1.

Ipak, do kraja prvog dijela Nizozemska postiže još dva gola. Ake u 29. minuti zabija za 2:1, a zatim u 38. minuti Depay koristi penal i na odmor se odlazi rezultatom od 3:1 u korist Nizozemske.

Na poluvremenu u igru ulazi Christian Eriksen. Dobija velike ovacije s tribina, a samo dvije minute kasnije sjajni veznjak zabija gol. Prekrasno je pogodio za 3:2.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 71. minuti. Bergwijn zabija po drugi put večeras za konačnih 4:2.

U još jednom pripremnom meču Njemaka je u Sinsheimu savladala Izrael s 2:0.

Izraelcima su presudili fudbaleri Chelseaja. Prvo je u 36. minuti Kai Havertz zabio za 1:0, da bi u nadoknadi Timo Werner pogodio za konačnih 2:0.

Treba istaći da je Thomas Muller u 89. minuti promašio penal, a u nadoknadi su i Izraelci promašili šut s 11 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti