Život može preko noći da se promijeni, najbolji primjer je Christian Eriksen!

Sada ga svi žele

Život može preko noći da se promijeni, najbolji primjer je Christian Eriksen!

Edmir Škorić

Prošlog ljeta danski reprezentativac Christian Eriksen bio je na pragu smrti, danas živi punim plućima.

Sredinom juna, tačnije 12. juna prošle godine, dogodila se velika nesreća. Eriksen je kolabirao tokom utakmice Eura između njegove Danske i Finske i samo je brzom reakcijom saigrača i medicinske službe preživio.

Bivši veznjak Intera pretrpio je srčani zastoj i mislilo se da je za njega karijera gotova. Nije mogao svakako ostati u Interu jer mu je ugrađen defibrilator, pa se vratio kući u Dansku na liječenje, onda pomalo počeo da trenira, da bi kasnije potpisao za Brentford u Premier ligi.

Iako se s rezervom uzimalo to koliko može, Danac je zablistao. Počeo je da briljira kao nekada, pa je u subotu postigao gol protiv Chelseaja za svoj tim. Brentford mu je ukazao povjerenje i priliku kada su ga mnogi otpisali, a on im uzvratio sjajnim igrama.

Eriksen je potpisao s Brentfordom ugovor do kraja juna 2022. godine, a sada već postoje ponude i prilika da zaigra u nekom još većem timu. Podsjetit ćemo da je igrao za Ajax, Tottenham i Inter i to na visokom nivou i uglavnom bio ključan za svoje ekipe.

Eriksen je nedavno u prijateljskim utakmicama zabija golove za Dansku protiv Srbije i Nizozemske, a sada je navodno na meti Tottenhama za koji je igrao od 2013. do 2020. godine, te Manchester Uniteda...

Oglasi

Ipak, trener Brentforda Thomas Frank nada se da će Eriksen ostati u klubu i naredne sezone iako je već sada jasno da će imati mogućnost da kao slobodan igrač zaigra u nekom od ekipa iz samog vrha evropskog nogometa.

"Jako sam sretan i zadovoljan što igra s nama. Nije tajna da želimo da ostane i naredne sezone. On je sam uzbuđen što se vratio nogometu. Svjestan sam da će biti do kraja ove sezone mnogo potražnje za Christianom, ali vidjet ćemo šta će biti od svega i na kraju krajeva, on sam može da donese odluku", kazao je trener Brentforda, koji je u subotu razbio Chelsea s 4:1.

Eriksen je ove sezone odigrao četiri utakmice. Zabio je gol i upisao asistenciju, ali ono što je najvažnije - živ je, zdrav i ponovo nasmijan. Dokaz je da u životu ne treba odustati i da se preko noći sve može promijeniti.

"Neću promijeniti način igranja. Imao sam vremena biti discipliniran zadnjih šest mjeseci za dodatni trening, tako da sam sada možda i u boljoj kondiciji nego prije, samo bez nogometa. Ne vidim razlog zašto se ne bih mogao vratiti na staru razinu", najavljivao je Eriksen nedavno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče kobnog dana, 12. juna prošle godine, svojevremeno je kazao da se ne sjeća pet minuta s utakmice, kada je pao na travnjak i bio u nesvijesti. Dodaje kako se sjeća da se budio i nije znao šta mu se dogodilo, ali zahvalan je svojim saigračima koji su brzo reagovali, kao i doktorima koji su uradili sve da danas ponovo igra nogomet. Naravno, veliku zahvalnost ima i supruzi te porodici koja je od početka bila uz njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi