Eriksen će sutra na stadionu na kojem je imao infarkt doživjeti najveću čast u karijeri

Na prijedlog Schmeichela

Eriksen će sutra na stadionu na kojem je imao infarkt doživjeti najveću čast u karijeri

Eldar Ganibegović

Christian Eriksen u velikom stilu se vratio igranju za reprezentaciju Danske.

Nakon srčanog udara koji je doživio na Evropskom prvenstvu u utakmici protiv Finske u ljeto prošle godine, za reprezentaciju je ponovo po prvi put zaigrao prije dva dana u porazu od Holandije 4:2 u prijateljskoj utakmici.

Ušao je na otvaranju drugog poluvremena umjesto Lindstroma i odmah je postigao pogodak - za to su mu bile potrebne samo dvije minute. 

Naredni izazov Dansku očekuje već sutra kada će na Parkenu u Kopenhagenu dočekati reprezentaciju Srbije u još jednom prijateljskom meču.

Utakmica protiv Srbije bit će za Eriksena 110. u nacionalnom dresu, a sedma u kojoj će nositi kapitensku traku i to na prijedlog sadašnjeg kapitena, Leicesterovog golmana Kaspera Schmeichela, koji kapitensku traku nosi u odsustvu Simona Kjaera.

Za očekivati je da selektor Danske prihvati ovaj prijedlog i da sutra Eriksen povede svoju ekipu u duelu protiv Srbije.

Iako je kapiten Danske bio već šest puta, ovo će mu sigurno biti najveća čast u karijeri, s obzirom na gest saigrača nakon velikog povratka na teren poslije strašnih scena koje smo vidjeli na Evropskom prvenstvu.

Utakmica je na rasporedu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi