Na granici Švicarske i Italije postignut je gol vrjedniji od svih drugih

Eriksen se vraća!

Na granici Švicarske i Italije postignut je gol vrjedniji od svih drugih

Edmir Škorić

Danski reprezentativac Christian Eriksen sprema se za potpuni povratak nogometu.

Danski veznjak trenutno sam trenira na trenu švicarskog Chiassa koji se nalazi na granici Švicarske i Italije.

Iako nije igrao šest mjeseci zbog srčanog udara na početku Evropskog prvenstva prošlog ljeta, bivši veznjak Intera i Tottenhama itekako i dalje ima magiju u nogama, a na Instagramu je objavio video kako ga i dalje krase snažan i precizan udarac.

Nakon tragedije na Evropskom prvenstvu u utakmici protiv Finske, dugo se polemisalo hoće li Eriksen uopšte nastaviti karijeru i šta će s njim biti na kraju. Kako zbog ugrađenog defibrilatora nije mogao igrati u Italiji, morao je napustiti Inter.

Karijeru može nastaviti u zemljama poput Engleske, Nizozemske, Danske, Belgije i Francuske, a još uvijek nije poznato gdje će to biti.

Eriksen se posljednjih mjeseci najprije oporavljao od dramatičnog događaja, a potom je prošao niz pregleda i čekao da ljekri odluče o njegovoj budućnosti. Vratio se treninzima u svom bivšem klubu Odense, trenirao je i u objektima švicarskog Chiassa.

U nedavno objavljenom intervjuu nogometaš je otkrio svoje ciljeve u bliskoj budućnosti.

"Moj san i cilj mi je igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ne mogu prestati razmišljati o tome. I čvrsto vjerujem da će uspjeti, jer sada ne osjećam nikakvu razliku. Osjećam se kao prije, što je jako dobro. Fizički sam u odličnoj formi. Volio bih se vratiti u top formu na teren. Drugi san mi je vratiti se na stadion Parken u danskom dresu", najavio je 29-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se u zimu 2020. godine pridružio Interu iz Tottenhama za 27 miliona eura, a prije toga igrao je za Ajax i Odense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi