Kada jedan detalj promijeni život: Briljirao je i bio želja svih, sada je sam s loptama i čunjevima

Igra sudbine

Kada jedan detalj promijeni život: Briljirao je i bio želja svih, sada je sam s loptama i čunjevima

Admin Čaušević

Jedan detalj je dovoljan da se promijeni ne samo cijela karijera već i kompletan život. 

Posljednje vrijeme svjedoci smo učestalih tragedija na fudbalskim terenima. Na sreću jedna takva je izbjegnuta tokom Evropskog prvenstva. 

Christian Eriksen se srušio na pod tokom utakmice Danska - Finska. Uslijedile su minute drame, straha, neizvjesnosti. Na svu sreću s pozitivnim ishodom.

Ljekari su uspjeli spasiti život sjajnom veznjaku, ali mu je srčani udar promijenio život. Ugrađen mu je defibrilator pa mu je i cijela karijera dovedena u pitanje. 

Eriksen se nalazi u najboljim fudbalskim godinama, slovio je za jednu od najboljih "destki" svijeta zahvaljujući svojoj viziji, sjajnom pasu te fenomenalnim prekidima. 

Dok je bio član Tottenhama s kojim je igrao i finale Lige prvaka bio je želja svih velikana, a na kraju ga je ugrabio Inter. Na njegovu žalost u Italiji se nije previše zadržao. 

Oglasi

Zbog rigoroznih pravila italijanskog saveza Eriksen s ugrađenim defibrilatorom nema prava nastupa u Seriji A pa je tako prije nekoliko sedmica raskinuo ugovor s Nerazzurrima.

Sjajni veznjak se trenutno nalazi u Švicarskoj gdje su mu najbolji prijatelji fudbalska lopta i čunjevi. 

Internetom je počeo kružiti video kako danski fudbaler trenira sam na stadionu Chiassa. Jedno je jasno, čarolija u njegovoj desnoj nozi još nije nestala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pitao nas je može li to iskoristiti terene za održavanje forme. Dogovor je bio na tri dana, ako vam još zatreba, sigurno ćemo biti na raspolaganju. Jako je ljubazna osoba, bila je ugodno upoznati ga S obzirom na odnose našeg team managera i Intera u kojem je igrao, tražio je od nas tu dostupnost i jako smo sretni što mu je Općina to omogućila. Očito, kao sportisti, svi se nadaju da će ponovno moći igrati", rekao je Nicola Bignotti, generalni direktor Chiassa.

Prema nekim informacijama Eriksen na stolu ima ponude iz Engleske i Nizozemske. Međutim, jasno je da postoji ogroman rizik za nastavak karijere jer, ipak, život je od neprocjenjive vrijednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti