Christian Eriksen pred potpisom za Real Madrid
Danski reprezentativac nalazi se pred transferom karijere. Španci tvrde da je dogovor između njega i Real Madrida već postignut (Foto: EPA)

Postignut dogovor

Christian Eriksen pred potpisom za Real Madrid

Midhat Šljivak

Madridski Real navodno je dogovorio veliko pojačanje za ljetni prelazni rok.

Kako navodi španski AS, Kraljevi su postigli dogovor sa danskim fudbalerom Christianom Eriksenom i on je pristao da obuče dres Reala od naredne sezone.

Sjajni 27-godišnji veznjak je dakle dogovorio sve uslove sa Realom. Preostalo je još da se madridsko velikan dogovori sa Tottenhamom oko odštete, ali ni to vjerovatno neće biti nikakav problem.

Eriksenu ugovor sa Spursima ističe 2020. godine. Klubovim imaju odličan odnos, Real je često kupovao od Tottenhama (Luka Modrić, Gareth Bale), pa se pretpostavlja da će rukovodstvo tima iz Londona spustiti traženu cijenu za Danca.

Tottenham je prvobitno postavio cijenu od 250 miliona eura krajem 2018. godine. Ipak, brzo su je korigovali na 150 miliona, ali se Real nada kako će fantastičnog veznjaka uspjeti da dovede za koji milion manje.

Eriksen je već šest godina član Spursa. Stigao je iz Ajaxa za samo 13.5 miliona eura, a sada se nalazi pred transferom karijere, transferom kakvog svi fudbaleri čekaju.

Ove sezone danski fudbaler je ponovo sjajan. Upisao je devet golova i 17 asistencija i bez dileme je jedan od najboljih fudbalera engleske Premier lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije Eriksen jedina zvijezda Premiershipa koja bi mogla završiti u Realu. Dobro je poznato da trener madridskog tima Zinedine Zidane želi zvijezdu Chelseaja Edena Hazarda. Navodno je i ovaj transfer već skoro gotov, pa će i Belgijanac put Madrida.

Također, sa Realom se povezuje i fudbaler Manchester Uniteda Paul Pogba, no za sada osim špekulacija, nijedan tim se ne oglašava o potencijalnom transferu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti