Zvijezda Tottenhama razočarana: Gledali smo loptu 20 minuta

Spursi poraženi od Ajaxa

Zvijezda Tottenhama razočarana: Gledali smo loptu 20 minuta

U Tottenhamu nisu skrivali razočarenje nakon minimalnog poraza od Ajaxa u prvom polufinalnom meču Lige prvaka.

Spursi nisu baš briljirali, vrlo lako su fudbaleri Ajaxa mogli doći i do uvjerljivije pobjede, a razočaran izdanjem svoje momčadi je i Christian Eriksen, smatrajući da problemi koji su zadesili Tottenham ne smiju biti izgovor.

"Nekoliko igrača nije moglo igrati, ali ne možemo konstantno da pričamo o povredama. U polufinalu smo i moramo da budemo bolji. Imamo sreće što nije bilo 2:0 i što je lopta pogodila stativu, jer bi nas u Amsterdamu čekala potpuno drugačija utakmica. Moramo promijeniti pristup", rekao je Eriksen.

Nije na tome stala zvijezda Tottenhama.

"Prvih 20 minuta smo jednostavno gledali loptu. Ajax je izgledao mnogo bolje na našoj polovici. To je dobar tim, ali mi smo im olakšali posao, sami smo krivi. Drugo poluvrijeme je bilo malo bolje", ističe danski fudbaler.

Pochettino: Još smo živi

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino je nakon meča priznao kako je vjerovatno pogriješio sa početnim sastavom i da je način na kojeg je njegov tim primio gol apsolutno nedopustiv.

"Možda sam pogriješio sa početnim sastavom, mogu to prihvatiti. Nisam sretan, ne može se igrati ovako. Način na koji smo primili pogodak je nedopustiv, ali najvažnije je da smo preživjeli drugo poluvrijeme i da imamo šanse u revanšu", rekao je Pochettino, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U prvom poluvremenu je Ajax pokazao više energije i zbog toga nam je bilo teško. Nedostajalo je energije sa naše strane. Nakon što smo primili gol, tek nakon nekih pola sata i mi smo počeli igrati. Moussa Sissoko nam je donio potrebnu svježinu, u nastavku smo ih napadali, stvarali šanse. Ne smijemo gubiti nadu, još smo živi i moramo vjerovati u prolaz..."

Fudbaleri Tottenhama će priliku da se iskupe imati 8. maja kada je na programu revanš u Amsterdamu od 21 sati.

Top Komentari

Zoilomas
Ako je Ajax izbacio Juve, izbacit ce i vas no sikiriki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi