Nijemac koji je spašavao Eriksena otkrio njegove prve riječi na terenu nakon što je otvorio oči

Dramatični trenuci

Nijemac koji je spašavao Eriksena otkrio njegove prve riječi na terenu nakon što je otvorio oči

E. Škorić

Njemački ljekar Jens Kleinefeld govori o dirljivom trenutku kada je Christian Eriksen ponovno otvorio oči i progovorio nakon potresnog i zamalo tragičnog trenutka tokom utakmice Danska - Finska.

Kad je Christian Eriksen pao sa srčanim zastojem na premijeri Evropskog prvenstva protiv Finske u subotu, medicinsko osoblje na stadionu djelovalo je ekspresno. Uz to, Eriksenu su uveliko pomogli Simon Kjaer i ostali saigrači iz reprezentacije.

Kleinefeld je među prvima prišao Eriksenu u akciji spašavanja i sada je ispričao kako je to izgledalo.

"Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati direktno s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim ljekarskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja", priznaje Kleinfeld.

"Kada je Eriksen otvorio oči, kazao je: 'Damn, imam samo 29 godina'. Znao sam odmah da Eriksenovo srce nije oštećeno", prepričao je njemački ljekar.

Danska će u četvrtak navečer igrati bez Christiana Eriksena još jednu utakmicu Evropskog prvenstva protiv Belgije.

Oglasi

Eriksen se javio iz bolnice i objavio fotografiju na Instagramu: "Dobro sam s obzirom na okolnosti"

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici u Kopenhagenu gdje se vrše dodatne pretrage, te se pokušava naći razlog zbog čega se ovaj fudbaler srušio na terenu iako ranije nije imao srčanih problema.

Eriksen se nedavno po prvi put javno oglasio na Instagramu i objavio je fotografiju iz bolnice, ali i poslao poruku svima.

"Zdravo svima. Veliko hvala na vašim nevjerovatnim porukama podrške koje sam dobio iz cijelog svijeta. To znači mnogo meni i mojoj porodici. Ja sam dobro s obzirom na okolnosti. Moram još da prođem neke pretrage u bolnici, ali se dobro osjećam", napisao je Eriksen i dodao.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Sada ću navijati za saigrače iz reprezentacije u narednim mečevima. Igrajte za cijelu Dansku".

Top Komentari

AmarSahin
Mogli ste vala i ovo damn u tekstu prevesti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti