Schmeichel otkrio šokantne detalje: Dok su strahovali za Eriksena, UEFA Dance dovela pred svršen čin

Legenarni golman i bivši prvak Evrope

Schmeichel otkrio šokantne detalje: Dok su strahovali za Eriksena, UEFA Dance dovela pred svršen čin

A. Čaušević

Bez obzira na dramatičnu scenu i borbu za živog Christiana Eriksena utakmica Evropskog prvenstva između Danske i Finske je privedena kraju. 

Dva dana nakon utakmice o detaljima šta se dešavalo iza kulisa Parkena govorio je legendarni golman i bivši prvak Evrope, Peter Schmeichel.

Schmeichel je u razgovoru za britanski ITV kazao da igrači Danske uopšte nisu željeli nastaviti utakmicu, ali da ih je UEFA praktično dovela pred svršen cilj i i da na kraju nisu imali izbora.

Bivšeg čuvara mreže Manchester Uniteda su upitali da li su igrači bili ti koji su odlučili da nastave utakmicu. "Pa to je zanimljiva rasprava", kazao je Schmeichel te nastavio:

"Vidio sam zvanično saopštenje UEFA-e na kojime se navodi da su igrači insistirali da se igra. Znam da to nije istina."

"Bile su im ostavljenje tri opcije. Jedna je da igraju odmah i da se odigra preostalih 50 minuta, sljedeća je bila da se igra sljedeće dana (nedjelja) od 12 popodne i odigra ostatak utakmice."

Oglasi

"Treća opcija je glasila da utakmicu izgube službenim rezultatom 3:0".

"Zato sami skontajte. Je li bila želja igrača da se igra? Jesu li imali bilo kakvog izbora? Ja mislim da nisu. Kao što možete vidjeti sa press-konferencije treneru je žao što je poslao igrače na teren", poručio je Schmeichel.

Eriksen se srušio na teren u finišu prvog poluvremena. Dugo mu je na terenu ukazivana pomoć, nakon što je oživljen prebačen je u bolnicu i dobro se oporavlja. Danska je na kraju izgubila utakmicu s 0:1.

Eriksenov bivši kardiolog Sanjay Sharma koji je otkrio da su njegovi dosadašnji testovi bili u najboljem redu, te da nije bilo nikakvih naznaka da Danac možda ima problema sa srcem.

"Pomislio sam, Bože postoji li nešto što nismo vidjeli? Ali pregledao sam sve rezultate ispitivanja i sve se čini savršeno", rekao je Sharma i poručio da je upitno da li će Eriksen više zaigrati fudbal.

"Ne znam da li će ponovo igrati fudbal. Dobre vijesti su što je živ jer smo vidjeli da su ga oživljavali u jednom trenutku. Ne mogu reći da li će dobiti dozvolu da ponovo igra. Sigurno da je još uvijek član Tottenhama u Velikoj Britaniji više ne bi imao dozvolu da igra jer smo strogi po tom pitanju".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sharma je poručio da su Eriksenovi testovi koje je radio do 2019. godine bili u savršenom redu i nije imao nikakvih srčanih problema. Zbog toga ovom kardiologu nije jasno šta se jučer desilo igraču Danske.

Za sada je nezahvalno dati bilo kakve prognoze kada bi danski veznjak mogao nazad na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi