On pravio greške na terenu, navijači otišli do njegovog doma i uništili sve što su mogli
Foto - Pexells

Policija zaustavila rulju u potpunom uništenju doma

On pravio greške na terenu, navijači otišli do njegovog doma i uništili sve što su mogli

Midhat Šljivak

Fudbaler turskog velikana Galatasaraya koji je trenutno na posudbi u saudijskom Al Taawounu, Christian Luyindama (28), krivac je što je DR Kongo razbijena u Casablanci kod Maroka (4:1).

DR Kongo je u Maroko stigao s rezultatom 1:1 iz prve utakmice. Ipak, paklena atmosfera u Casablanci nije dobro prijala ovom 28-godišnjem defanzivcu.

Luyindama je napravio dvije velike greške i poklonio je Marokancima dva gola. To je razljutilo ljude u DR Kongo i odlučili su tokom utakmice otići do kuće ovog fudbalera.

"Došli su s kamenjem, ušli su u baštu te porazbijali prozore i još neke stvari. Htjeli su devastirati kompletnu kuću, ali srećom policija je brzo reagovala i grupa se razbježala. Njegova supruga je bila u kući", rekao je svjedok ovog događaja.

Nakon ovog događaja Luyindama će sasvim sigurno razmisliti o daljim nastupima za nacionalni tim za koji nastupa od 2017. godine.

On je odigrao ukupno 15 utakmica za nacionalni tim, a što se tiče klupske karijere igrao je za Mazembe, Standard Lijež, Galatasaray i Al Taawoun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi