Fudbal pobjeđuje sve: Scena nakon meča Irana i Amerike će obići cijeli svijet!

Ramin i Robinson u centru pažnje

Fudbal pobjeđuje sve: Scena nakon meča Irana i Amerike će obići cijeli svijet!

Endin Čaušević

Reprezentacija Irana oprostila se sinoć od Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što ih je u odlučujućem meču grupne faze sa 1:0 pobijedila Amerika koja se tako plasirala dalje, ali smo nakon meča na terenu gledali zaista scene koje će se dugo pamtiti.

Iranci i Amerikanci su imali direktan okršaj za drugu poziciju u grupi B koja vodi u osminu finala ovog takmičenja, a na kraju je SAD uspio da slavi sa minimalnih 1:0 i dođe do zlata vrijedna tri boda.

Igrači Irana ostavili su sinoć maksimum na terenu i pokušali su na sve načine da izbjegnu poraz, ali je Amerika jednostavno sinoć bila bolja i zasluženo se plasirala dalje.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 38. minuti kada je Dest odlično asistirao glavom za Pulišića koji je s nekoliko metara udaljenosti pogodio mrežu Irana za 1:0 i plasman Amerike u nokaut fazu Mundijala.

Iran je u drugom poluvremenu igrao dosta otvorenije i pokušao je da dođe do remija koji ih je vodio dalje, te su u samom finišu imali nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli da dođu do gola i rezultata kojim bi napravili veliku senzaciju.

Koliko je ovaj poraz pogodio igrače Irana vidjelo se najbolje nakon utakmice jer su mnogi od njih neutješno plakali jer su znali kakvu priliku su propustili da se plasiraju u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Oglasi

Na kraju smo na terenu gledali i scene o kojima će se dugo pričati, ali i dokaz da fudbal ruši zaista sve granice.

Poznato je da Amerika i Iran uopšte nemaju dobre odnose već decenijama, no kada je sport u pitanju to se sve zaboravlja, a scene iz Katara će sigurno obići svijet i pokazati da fudbal pobjeđuje sve.

Naime, reprezentativac Irana, Ramin Rezaeian, je nakon poraza neutješno plakao, a svijet je oduševio potez protivničkog igrača Antoneea Robinsona koji je zagrlio ovog fudbalera i pokušao ga utješiti.

Prvo mjesto u grupi na kraju je osvojila selekcija Engleske koja je sa 3:0 deklasirala Vels. Englezi imaju sedam, a drugoplasirani Amerikanci pet bodova. Iran je treći sa tri, a Vels je završio zadnji sa samo jednim bodom.

Oglasi

# TIM UTA GR BOD
1. Engleska 3 9:2 7
2. SAD 3 2:1 5
3. Iran 3 4:7 3
4. Vels 3 1:6 1

Već se znaju i prvi parovi osmine finala gdje će snage odmjeriti Nizozemska - SAD i Senegal - Engleska.

Uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru nastavljaju se već danas kada nas očekuje rasplet situacije u grupama C i D.

U terminu od 16 sati gledat ćemo mečeve u grupi D gdje je Francuska osigurala već plasman dalje, a za drugo mjesto se bore Australija, Danska i Tunis. U zadnjem kolu sastaju se Francuska - Tunis i Australija - Danska.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# TIM UTA GR BOD
1. Francuska 2 6:2 6
2. Australija 2 2:4 3
3. Danska 2 1:2 1
4. Tunis 2 0:1 1

Što se tiče utakmica od 20 sati čeka nas sigurno dosta uzbuđenja, a u centru pažnje su Argentinci koji nemaju pravo na kiks ukoliko žele proći dalje. Gaučosima je sigurno cilj da budu prvi i izbjegnu Francuze u osmini finala, ali i Poljaci će se nešto pitati.

# TIM UTA GR BOD
1. Poljska 2 2:0 4
2. Argentina 2 3:2 3
3. Saudijska Arabija 2 2:3 3
4. Meksiko 2 0:2 1

U ovoj grupi u posljednjem kolu sastaju se Poljska - Argentina i Saudijska Arabija - Meksiko i bit će zanimljivo vidjeti ko će se od ovih timova na kraju plasirati dalje.

Top Komentari

user1636137141
To i jeste svrha sporta. Samo ograničeni sport vide kao rat
6 0
FudbalskiZnalac
Iran je u drugom poluvremenu igrao dosta otvorenije i pokušao je da dođe barem do remija koji im nije previše značio jer su Amerikanci imali bolju gol-razliku. Kako možete biti glup, Iran 3 imao, USA 2. sa remijem bi Iran imao 4, USA 3. Logika
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi