Pulišić pokazivao sudijama da slave s Urugvajcima, a oni ga žestoko osramotili kada im je prišao
Foto: Adrian Macias

Ortegi i pomoćnicima se nije svidjelo ponašanje kapitena Amerike

Pulišić pokazivao sudijama da slave s Urugvajcima, a oni ga žestoko osramotili kada im je prišao

Endin Čaušević

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država poražena je sinoć s minimalnih 1:0 od Urugvaja u zadnjem kolu grupne faze Copa Americe i oprostila se od ovog takmičenja. Ovaj poraz teško je pao Christianu Pulišiću koji je imao zanimljiv "sukob" sa sudijama nakon utakmice.

Od Amerike se mnogo više očekivalo na ovom izdanju Copa Americe jer igra na domaćem terenu, ali je na kraju ovaj tim ispao već u grupnoj fazi.

Amerikanci su u posljednje kolo ušli s tri boda i nadali su se da mogu pobijediti Urugvaj koji je već ranije osigurao prolazak. No, Urugvajci su slavili sa 1:0, a u drugom meču Panama je pobijedila Boliviju i uspjela proći dalje.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 66. minuti kada je Mathias Olivera postigao jedini pogodak na meču za pobjedu Urugvaja.

Amerikanci su pokušali na sve načine da dođu barem do izjednačenja, ali to nisu uspjeli. Na kraju su bili izuzetno nezadovoljni suđenjem, a to je Christian Pulišić najbolje pokazao.

Nakon što je Ortega svirao kraj utakmice Pulišić je prišao njemu i pomoćnicima i pokazivao im da trebaju ići slaviti s Urugvajcima aludirajući na to da su im svojim odlukama pomogli da dođu do pobjede.

Oglasi

Međutim, sudijama se takav pristup zvijezde Amerike nije svidio i to su mu veoma brzo dali do znanja.

Pulišić im je prišao i pružio ruku na kraju, ali su oni odbili da se rukuju s njim, te su pokazali šta misle o njegovom ponašanju.

Igrač Milana je bio itekako nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama na utakmici i smatrao je da su one direktno utjecale na konačan ishod ovog meča, te kumovale ispadanju Amerike već u grupnoj fazi.

Od Amerikanaca se na ovom takmičenju dosta više očekivalo zbog činjenice da su domaćini, ali na kraju su Pulišić i društvo podbacili.

Oglasi

Još su ostali mečevi u grupi D kako bi se kompletirala grupna faza, ali čini se da su parovi četvrtfinala već poznati.

Već se zna da će u četvrtfinalu igrati Argentina - Ekvador i Venezuela - Kanada, dok Urugvaj i Panama čekaju svoje protivnike.

U grupi D Kolumbija je osigurala prolazak dalje, ali nije sigurno da li će završiti prvi jer imaju večeras direktan okršaj s Brazilom koji nema pravo na kiks ukoliko želi da se nađe u nokaut fazi Copa Americe.

Prvo mjesto u grupi donosi dosta lakši žrijeb i okršaj protiv Paname u četvrtfinalu, dok drugoplasirani tim ide na Urugvaj. Jasno je da će meč Brazila i Kolumbije biti izuzetno interesantan jer je to borba za prvo mjesto u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije