Xavijev otkaz mijenja status Sergija Roberta, čini se da za kapitena Barce više nema spasa

Otišao čovjek koji se najviše borio za njegov ostanak u klubu

Xavijev otkaz mijenja status Sergija Roberta, čini se da za kapitena Barce više nema spasa

Endin Čaušević

Hansi Flick sigurno će napraviti promjene u igračkom kadru Barcelone, a čini se da je već poznato ko bi mogao prvi da napusti klub. U pitanju je Sergi Roberto kojem ističe ugovor i odlaskom Xavija Hernandeza čini se da se i njemu sprema isti scenario.

Barcelona je odlučila da nakon neuspješne sezone u kojoj klub nije osvojio nijedan trofej napravi promjenu na trenerskoj poziciji, te je umjesto Xavija na ovu poziciju stigao Flick.

Njemački stručnjak jučer je zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone i već se "bacio na posao" jer je svjestan da je pred njim veliki izazov s obzirom da Joan Laporta i društvo očekuju da Flick može vratiti Barcu u sami vrh evropskog fudbala.

I pored problema s finansijama očekuje se da će Barcelona napraviti određene promjene u igračkom kadru i pokušati pojačati ekipu, a da bi to napravili moraju osloboditi i budžet kada su plate u pitanju.

Španski mediji danas pišu da je odlazak Xavija bio i veliki udarac za kapitena ovog tima Sergija Roberta koji će čini se također na ljeto napustiti Barcelonu.

Roberto s Barcom ima ugovor do kraja idućeg mjeseca i očekivalo se da će produžiti saradnju, ali Xavijev otkaz je donio preokret.

Oglasi

Nije tajna da je Xavi bio taj koji je forsirao Robertov ostanak i prošlog ljeta i zahvaljujući španskom stručnjaku na kraju je ovaj igrač ostao u Barceloni. Isti scenario se očekivao i na kraju ove sezone, ali kako stvari stoje do toga neće doći.

Mediji u Španiji objavili su danas da je odlazak Xavija ugrozio i Robertov status, te da on neće dobiti produženje ugovora jer na taj način Barcelona želi da oslobodi budžet za plate za dolaske novih igrača.

Navodno, Robertov agent već je svjestan činjenice da od ostanka u Barci očito nema ništa i počeo je svom klijentu tražiti novi klub. Ranije se špekulisalo da on ima ponude iz američkog MLS-a, te je odlazak u Ameriku očito ponovo postao realna opcija.

Ovaj 32-godišnjak je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Barcelone i nekoliko puta je bio na izlaznim vratima kluba, ali svaki put bi uspio da nađe način da ostane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, čini se da je ovaj put odlaskom Xavija izgubio glavnu podršku i odlazak Roberta ovog ljeta je sve realniji ishod. Njegov ugovor ističe na kraju juna, a ponude za nastavak saradnje još uvijek nije bilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Katastrofa igrač s puno kikseva i jedan od najgorih na njegovoj poziciji, nekontam kako je ovaj panj postao fudbaler, veze on nema
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi