Od Barce preko Arabije do vlasnika auto salona: Napadač krenuo u biznis i ništa mu nije jeftino
Foto - Instagram

Tello pokrenuo posao

Od Barce preko Arabije do vlasnika auto salona: Napadač krenuo u biznis i ništa mu nije jeftino

Midhat Šljivak

Dosta je fudbalera koji tokom karijere započinju ozbiljne poslove van terena, a stopama nekih kolega krenuo je i 32-godišnji španski fudbaler Cristian Tello. On je odlučio uvoziti i prodavati luksuzne automobile i otvorio je svoj prvi salon.

Cristian Tello nekada je važio za veliku nadu španskog fudbala. Prošao je omladinsku školu Espanyola, da bi 2010. godine potpisao ugovor s najvećim rivalom Barcelonom.

Šest godina je Tello bio član ekipe s čuvenog Camp Nou stadiona. Tri sezone je proveo na posudbi u Portu i Fiorentini, da bi 2017. godine prešao u Betis, gdje je proveo pet godina.

Nakon kratke epizode u Los Angelesu otišao je u Saudijsku Arabiju. Trenutno je član Al Fateha i igra dosta dobar fudbal u ovom timu.

Iako je dobro zaradio tokom karijere 32-godišnji napadač je odlučio da se osigura za budućnost. Pokrenuo je biznis i uvozit će luksuzne automobile u Španiju.

Oglasi

Njegov prvi auto salon otvoren je u Terrassi prije nekoliko dana. Zainteresovani tu mogu naći luksuzne automobile i brendove koji su veoma popularni među onima koji imaju nešto dublji džep.

Tako se u salonu mogu naći renomirani brendovi kao što su Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Audi...

Tello planira dodatno proširiti poslovanje širom Španije. Spreman je uložiti zarađeni novac i smatra da na ovaj način neće imati brige za budućnost.

Naravno, pred njim je još nekoliko godina sasvim dobrog fudbala. Trenutno je pod ugovorom u Saudijskoj Arabiji, gdje sigurno ne igra za siću.

On je u januaru pojačao ekipu Al Fateha. Nastupio je u 25 utakmica i postigao je devet golova.

Oglasi