Neymar konačno donio odluku o svojoj budućnosti

Nema namjeru napustiti PSG

Neymar konačno donio odluku o svojoj budućnosti

Esmer Oštraković
Teme:

Nakon što su sinoć objavljene vijesti da je sezona završena za Neymara zbog povrede i operacije koju mora obaviti, otvorila su se mnoga druga pitanja.

Jedno od ključnih je i to da li je Neymar odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Paris Saint-Geramina jer se dugo govori o njegovom odlasku iz ovog tima.

Iako ga mediji stalno sele iz PSG-a Neymar je za L'Equipe jasno rekao da nema namjeru napustiti Francusku i ekipu u kojoj trenutno igra.

"Neymar nema namjeru napustiti PSG na ljeto. On je sretan i osjeća se dobro u Parizu", stoji u objavi L'Equipea.

Neymarov ugovor sa PSG-om ističe 2027. godine, ali on je trenutno sretan u glavnom gradu Francuske i nema namjeru napuštati ekipu.

Oglasi

Ipak, Luis Campos ne bi imao ništa protiv da proda Neymara, ali naravno teško je ići protiv jednog od glavnih igrača u ekipi.

Navijači PSG-a gajili su nadu kako bi se Neymar mogao oporaviti do utakmice protiv Bayerna u Ligi prvaka, no sada je i definitivno jasno da to neće biti slučaj.

U srijedu navečer Parižani u Minhenu jure gol zaostatka protiv njemačkog velikana u borbi za četvrtfinale, a Mbappe i Messi ostat će uskraćeni za pomoć u napadu od strane nogometnog virtuoza koji jednim potezom može da riješi utakmicu.

U Parizu su očekivali da Neymar propusti i taj duel, ali da se vrati veoma brzo, no sada je stigla vijest iz kruga PSG-a da je za bivšeg igrača Barcelone sezona završena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Narednih dana bit će obavljena operacija Neymara u Dohi, a oporavak će trajati najmanje tri mjeseca.

U PSG-u su na kraju donijeli tešku odluku, a sigurno da je Neymaru najteže jer je svakako želio da igra velike utakmice do kraja sezone i da Parižanima pomogne na putu da se osvoji titula u Francuskoj i da se najzad proba osvojiti pehar Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi