Teško breme je na leđima ovog čovjeka, sada se i sam oglasio

Galtier progovorio

Teško breme je na leđima ovog čovjeka, sada se i sam oglasio

E. Ganibegović

Kylian Mbappe i Neymar očito imaju zategnut odnos.

Navodno je Francuz od kluba tražio da se što prije riješe Brazilca, no do toga ovog ljeta ipak nije došlo.

Iako je lijepo imati tim prepun superzvijezda, to je ujedno i mač s dvije oštrice, jer valja to sve ukomponovati i složiti, a pritom ega svih fudbalera svesti na najmanji mogući nivo kako ne bi kvario atmosferu unutar tima. Upravo takav zadatak ima Galtier, trener PSG-a.

PSG je u prvom kolu Lige prvaka s 2:1 savladao Juventus, Mbappe je postigao dva gola, no ono što je uradio pred kraj utakmice dodatno je podgrijalo ionako užarenu atmosferu između njega i Neymara.

Naime, njih dvojica su išli u kontru, Mbappe je mogao dodati Neymaru koji bi 99% postigao gol i riješio meč, no odlučio je sve sam završiti i promašio.

Trener Parižana Christphe Galtier nije negirao da i dalje postoji spor između Mbappea i Neymara, koji je ipak riješen nakon rasprave.

"Odnos između Mbappea i Neymara je dobar. Bila je to situacija na toj utakmici. Razgovarali su o tome i više nema problema. Uvjeren sam da će Kylian Neymaru pružiti nevjerovatne asistencije. Nisam mislio da je bilo ičega negativnog u utakmici protiv Juventusa", rekao je Christophe Galtier, a prenosi Mundo Deportivo.

Podsjetimo, prije utakmice s Juventusom svoj odnos s Neymarom komentarisao je i sam Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovo nam je šesta zajednička sezona. Uvijek smo imali odnos temeljen na poštovanju. Ponekad je bio bliži, ponekad distanciran. Bilo je trenutaka kada smo bili najbolji prijatelji, ali i trenutaka kada smo manje pričali. Imam puno poštovanja prema Neymaru i zbog važnosti koju ima za momčad", rekao je Mbappe, prenose  francuski mediji.

Jasno je da problem postoji, a kako i da li će to Galtier riješiti ostaje nam da vidimo. Morao bi što prije izgladiti odnose između njih dvojice, jer najteži dio sezone tek slijedi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi