Cifre transfera: Niko nikog nije nasamario kao Galatasaray PSG dovođenjem Icardija

Argentinac u Turskoj

Cifre transfera: Niko nikog nije nasamario kao Galatasaray PSG dovođenjem Icardija

A. Čaušević

Mauro Icardi je prije nekoliko dana stigao u Galatasaray. 

Već od početka prijelaznog roka bilo je jasno da je Icardi višag u PSG-u te da u timu prepunom zvijezda ne računaju na argentinskog napadača.

Tražio je Icardi idealnu opciju za sebe, međutim nije uspio dogovoriti angažman u neku od Liga petica pa se doveo u situaciju da ne može birati.

Na kraju je završio na posudbi u Galatasarayu gdje je stigao u srijedu i dočekan je sa velikim oduševljenjem što je sasvim očekivano od turske publike.

Velikan s Bosfora je u četvrtak objavio detalje transfera na osnovu kojeg je jasno da je Galatasaray nasamario bogati PSG.

Naime, od ukupne Icardijeve neto plate u iznosu od 6.750.000 eura Galatasaray će Argentincu platiti "samo" 750.000 eura, dok će ostatk od šest miliona pokriti prvak Francuske.

Oglasi

Inače, Galatasaray je bio jako aktivan po pitanju transfera pošto su u osim Icardija u jednom danu doveli još Juana Matu, Milota Rashicu, Yusufa Demira te Mathiasa Rossa.

Mata je stigao kao slobodan igrač, Rashica je posuđen iz Norwicha, Demir je Rapidu iz Beča plaćen šest milion, dok je Ross stigao iz Alborga za dva miliona.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S druge strane u PSG-u mogu biti zadovoljni čistokom iz svlačionice bez obzira što će i dalje pokrivati dijelove plata velikom broju fudbalera.

Osim Icardija, Park prinčeva su još napustili: Rafinha (Al-Arabi), Georginio Wijnaldum (AS Roma), Thilo Kehrer (West Ham), Julian Draxler (Benfica), Ander Herrera (Athletic Bilbao), Layvin Kurzawa (Fulham), Idrissa Gueye (Everton), Eric Junior Dina-Ebimbe (Frankfurt) y Leandro Paredes (Juventus).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi