Cibalia autogolom Gojkovića slavila u Puli

HNL, 6. kolo:

Cibalia autogolom Gojkovića slavila u Puli

Cibalija je u okviru 6. kola HNL-a slavila pobjedu na gostovanju kod Istre 1961. 

Vinkovčani su pred 800 gledatelja na Aldo Drosini u Puli slavili minimalnim rezultatom, a jedini gol na utakmici viđen je u 26. minuti. 

Istra je bila dominantna, imala je veći posjed lopte, ka golu rivala je uputila 14 šuteva, međutim pobjede ju je koštao Renato Gojković koji je loše intervenisao u odbrani i smjestio loptu u vlastitu mrežu.

Pokušavala je Istra 1961 u nastavku utakmica da dođe do izjednačenja, ali gosti su se uspjeli odbraniti i zadržati prednost. 

Gojkoviću, koji je svoju karijeru započeo u tuzlanskoj Slobodi, ovo je bio drugi autogol u sezoni, nakon što je prvi zabio protiv Rijeke krajem prošlog mjeseca. 

HNL, 6. kolo:

Istra 1961 - Cibalia 0:1 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi