CIES: Messi najskuplji, jedan bh. igrač u TOP 100

Lista najvrijednijih igrača na svijetu

CIES: Messi najskuplji, jedan bh. igrač u TOP 100

Endin Čaušević

CIES je danas objavio listu 100 najvrijednijih fudbalera na svijetu u ovom trenutku.

Nakon dugog proučavanja CIES je danas objavio konačnu listu najskupljih igrača na svijetu u ovoj godini. Na prvom mjestu nalazi se Lionel Messi koji vrijedi 211.1 miliona eura, dok je iza njega njegov saigrač iz Barcelone Neymar koji vrijedi desetak miliona manje.

Zvijezda Real Madrida, Cristano Ronaldo, nalazi se tek na trećem mjestu sa 137.8 miliona eura. Jedini bh. fudbaler koji se nalazi na ovoj listi je Miralem Pjanić koji je zauzeo 91. mjesto. CIES vjeruje da bh. reprezentativac u ovom trenutku vrijedi 31 miliona eura.

Na listi su po prvi put u karijerama i dvojac iz Leicestera, Riyad Mahrez i Jamier Vardy. Mahrez je na 47. mjestu (43.1), dok je Vardi na 78. mjestu (34.7).

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi