CIES objavio listu najskupljih igrača Premiershipa, Kolašinca nema ni na mapi

Mitrović sve iznenadio

CIES objavio listu najskupljih igrača Premiershipa, Kolašinca nema ni na mapi

E. Čaušević

Istraživačka grupa "Fudbalski opservatoriji" uglednog Međunarodnog centra za studije sporta (CIES) objavila je listu procjene vrijednosti fudbalera u Premiershipu.

CIES redovno objavljuje podatke o tome koliko koštaju fudbaleri u najjačim ligama svijeta prema njihovom mišljenju. Ovaj put na meti im je Premiership gdje su objavili listu od 20 najskupljih igrača u ovoj ligi.

Mnogi su očekivali da će na ovoj listi na prvom mjestu biti Eden Hazard, ali je na kraju Belgijanac tek pet. CIES vjeruje da je najvrijedniji igrač u Engleskoj trenutno Harry Kane koji prema njihovoj procjeni košta 171 milion funti.

Iza njega je Raheem Sterling (161 milion funti), dok je treći Mohamed Salah koji prema CIES-u košta jedan milion manje od Sterlinga. Četvrti je Romelu Lukaku za kojeg vjeruju da košta 137 miliona funti što je za mnoge najveće iznenađenje.

Na tek petom mjestu je Hazard (105 miliona funti), a iza njega je Pierre-Emerick Aubameyang koji je daleko jeftiniji sa 72 miliona funti. Sedmi je Richarlison (71 milion funti), osmi Declan Rice (West Ham 60 miliona funti), a deveti Youri Tielemans (52 miliona funti).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, veliko iznenađenje je da se na desetom mjestu nalazi srbijanski napadač Aleksandar Mitrović za koga CIES vjeruje da vrijedi 43 miliona funti.

Ono što je također zanimljivo da se u TOP 20 najskupljih igrača prema CIES-u ne nalazi bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi