Cifre od kojih zastaje dah: Roma najviše zaradila u Ligi prvaka

Zarada od TV prava

Cifre od kojih zastaje dah: Roma najviše zaradila u Ligi prvaka

E. Škorić
Teme:

Ako se gledaju zarade od TV prava, onda je Roma u Ligi prvaka za sada najviše profitirala.

Roma je uspjela da napravi malo čudo protiv Barcelone i da od 1:4 dođe do 3:0 u revanšu i polufinala. Rimljanima je dosad pripalo 82 miliona eura samo od TV prava, što je najviše od svih klubova. Juventus je zaradio 78 miliona, a Napoli 38. Doduše, Napolitanci su rano ispali, pa su malo i zaradili.

Ko je još dobro prošao? Real Madrid je zaradio 71 milion eura, Liiverpool 66, Chelsea 64, Manchester City 62, Tottenham 60 miliona eura, dok je Manchester United zaradio 39.

U Francuskoj PSG je najviše profitirao sa 61 milion eura, Monaco je zaradio 47, Nica je ispala u play-offu pa joj pripada tek 11 miliona eura. U Španiji, pored Reala koji je zaradio 71 milion eura, Barca je dobila 57, Sevilla 48, a Atletico 32 mil. eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A Njemačka? Bayern najviše, Leipzig 34, Borussia Dortmund 26, a Hoffenheim 10 miliona eura, obzirom da su ispali još u play-offu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi