Di Francesco: Pomoću Džeke ću dokazati koliko je bitan sutrašnji meč
Trener Rome želi ukazati na važnost sutrašnjeg meča i upozoriti igrače da ne misle na Liverpool.

Trener Rome pred Genovu

Di Francesco: Pomoću Džeke ću dokazati koliko je bitan sutrašnji meč

Koliko god Roma prikazuje dobre partije u Ligi šampiona u posljednje vrijeme, toliko je loša u Seriji A. Ustvari, Vučica je na posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima ostvarila samo jednu pobjedu i to protiv Barcelone 3:0.

Uprkos tome, ko može reći da je u lošoj formi? Treća je u Seriji A, a igrat će polufinale Lige prvaka. Upravo ta dva meča protiv velikog Liverpoola čeka čitav Rim. Ipak, trener Eusebio Di Francesco smiruje strasti i poziva na oprez jer sutra slijedi veoma važna utakmica protiv Genove u Seriji A.

Kako sam kaže, da bi dokazao važnost meča, na teren će poslati prvog strijelca i najboljeg igrača Edina Džeku.

"Naprosto moramo misliti na Genovu. Ne smije nam Liverpool biti u glavama. Moramo misliti na veoma važan meč protiv jedne od najboljih defanzivnih ekipa u ligi. Trening? Ne bih da pričam o tome, promijenit ću neke stvari, ali budite sigurni da neću podcijeniti ovaj meč. Džeko će dobiti priliku, tako ću dokazati koliko nam je bitan sutrašnji meč", rekao je Di Francesco koji se osvrnuo na fudbalere koji su imali ili imaju problme sa povredama:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Perotti? Procjenjujemo situaciju, ali mislim da bi on trebao biti spreman od naredne utakmice protiv SPAL-a. Što se tiče Manolasa, on je bolje, u nedjelju je igrao iako nije bio u najboljem stanju. Under trenira konstantno u posljednje vrijeme, bit će spreman za sutrašnji meč".

Podsjetimo, Roma se grčevito bori za jednu od prve četiri pozicije u Seriji A. Trenutno se nalazi na trećem mjestu sa 61 bodom koliko ima i četvrtoplasirani Lazio, dok je Inter iza njih sa samo bodom manje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti