"Cijelu sedmicu smo govorili da moramo ići na pobjedu protiv Bayerna"

Trener Hoffenheima sretan

"Cijelu sedmicu smo govorili da moramo ići na pobjedu protiv Bayerna"

E. Škorić

Hoffenheim je jučer priredio senzaciju, savladavši Bayern u Minhenu s 2:1.

Holanđanin Alfre Schreuder, koji je naslijedio Juliana Nagelsmanna na mjestu trenera Hoffenheima, imao je samo riječi hvale za svoje igrače.

"Naravno, jako sam ponosan na igru svoje momčadi. Danas smo ušli u povijest, jer Hoffenheim nikada prije nije pobijedio u Minhenu. Dugo možemo razgovarati o taktikama, ali danas su dečki igrali s velikom strašću i hrabrošću, a na kraju smo uspjeli postići i dva gola, a Bayern samo jedan ", rekao je Schreuder.

"Bayern je apsolutno favorit i veliki rival, ali mi smo si govorili čitavu sedmicu da moramo ići na pobjedu i to smo pokazali. Pohvale za moje igrače, skidam im kapu", dodao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ostao lider sa 14 bodova, ali sada još četiri ekipe imaju taj broj bodova, dok je Hoffenheim 11. sa osam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi