Ćikić: Ponosan sam na svoje igrače

Trener SKK Student

Ćikić: Ponosan sam na svoje igrače

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras su ostvarili novi trijumf nakon što su bili bolji u gostima od Bratunca rezultatom 57:58.

Banjalučki sastav u dosta napetom meču, uspio je da sav plijen odnese kući. Utakmicu su u svoju korist prelomili u posljednjem kvartalu, gdje su ubacili 19 poena, dok su domaćinu dozvolili 15.

Strateg tima iz grada na Vrbasu ističe kako je smirenost bila jedan od ključnih faktora u meču za infarkt kao što je to bio ovaj. 

"U veoma dobroj utakmici, koja je bila visokog energetskog karaktera pokazali smo smirenost u ključnim trenucima. Koliko nam je bila bitna pobjeda, imali smo igrače koji su igrali iznad zdravstvenih mogućnosti. Želim im se zahvaliti i ponosan sam na njih. Zatvorili smo njihovog centra koji je postigao tri poena, a cijeli tim 57. Malo ko će dobiti Bratunac na njihovom terenu i zbog toga ova pobjeda ima veću težinu. Proslavit ćemo trijumf i što prije ga zaboraviti, pokušat ćemo u što kraćem vremenskom roku vratiti povrijeđene i bolesne igrače u roster i spremati se za preostalih devet kola", rekao je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi