Čile demolirao Meksiko sa 7:0, četiri gola Vargasa

Čileanci u polufinalu Copa Americe

Čile demolirao Meksiko sa 7:0, četiri gola Vargasa

Endin Čaušević

Reprezentativci Čilea deklasirali su Meksiko sa 7:0 u utakmici četvrtfinala Copa Americe.

Ovaj okršaj bio je derbi četvrtfinalne serije Copa Americe, ali je Čile pokazao svu svoju snagu i demolirao Meksiko. Čile je do prednosti stigao u 16. minuti utakmice kada je mrežu Meksikanaca zatresao Puch.

Do kraja prvog poluvremena Čileanci su postigli još jedan gol, a ovaj put strijelac je bio Eduardo Vargas u 44. minuti.

Rapsodija Čilea desila se u drugom poluvremenu kada su još pet puta fudbaleri ove reprezentacije pogađali mrežu Meksika.

Prvo je u 49. minuti na 3:0 povisio Alexis, a tri minute kasnije svoj drugi gol dao je Vargas. Isti igrač je pet minuta kasnije kompletirao hat-trick golom za 5:0.

Vargas se nije zadovoljio sa tri gola pa je 15 minuta prije kraja utakmice postigao svoj četvrti, a šesti gol za Čile. Konačnih 7:0 postavio je Puch u samom finišu utakmice.

Čile će u polufinalu igrati protiv Kolumbije, dok će drugi polufinalni par Copa Americe biti Sjedinjene Američke Države i Argentina.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi