Čile pregazio Boliviju i potvrdio prvo mjesto

Domaćin i više nego ubjedljiv (5:0)

Čile pregazio Boliviju i potvrdio prvo mjesto

Čile je u noći sa petka na subotu u okviru posljednje utakmice grupe A bez ikakvih problema savladao Boliviju rezultatom 5:0.

Da će domaćin turnira stići do pobjede dalo se naslutiti već nakon dvije minute igre. Aranguiz je na samom otvaranju utakmice doveo svoju reprezentaciju u vodstvo i tako započeo dobdu noć svoje selekcije.

Na 2:0 je povisio Alexis Sanchez, koji je sjajnim udarcem glavom postigao svoj prvi gol na ovom turniru.

Aranguiz je u 66. minuti na asistenciju fudbalera Dinama Angela Henriqueza povisio na 3:0, da bi Medel u 79. minuti postigao četvrti gol za svoju reprezentaciju na ovom meču. Konačnih 5:0 postavlja autogolom Raldes u 86. minuti.

Čile takmičenje u grupi A završava na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova, a dalje ide i Bolivija koja je druga.

Copa America, grupa A:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čile - Bolivija 5:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije