Cimirot: Ako damo sve od sebe, pobjeda neće izostati

Vezni igrač Zmajeva optimističan

Cimirot: Ako damo sve od sebe, pobjeda neće izostati

Fudbalska reprezentacija BiH u Trening centru u Zenici priprema se za nadolazeće kvalifikacijske utakmice.

Naše fudbalere u sklopu pohoda na Evropsko prvenstvo u narednim danima čekaju dueli s Finskom i Grčkom, a jedan od fudbalera na koje će Prosinečki gotovo sigurno računati svakako je Gojko Cimirot, koji se uoči današnjeg treninga obratio novinarima.

Vezista Standarda iz Liježa itekako je svjestan kako nema prostora za kalkulacije i da se do kraja kvalifikacija mora pobijediti u gotovo svim utakmicama kako bi se ostvario zacrtani cilj.

"Maksimalno smo fokusirani na Finsku. Prednost je što igramo na domaćem terenu, ali u suštini je najvažnije da mi damo sve od sebe, jer samo s takvim pristupom možemo doći do pobjede. Ništa drugo i ne dolazi u obzir", kazao je Cimirot.

Otežavajuću okolnost svakako će predstavljati neigranje kapitena Edina Džeke.

"Selektor je taj koji treba odlučiti ko će ga zamijeniti. Kroz ove treninge će se raditi na tome, pa će se shodno tome i vidjeti šta je najbolja opcija..."

Dodao je Cimirot kako su svi igrači svjesni težine situacije u kojoj se nalazi naš nacionalni tim, ali obećao je da će dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjede u predstojećim utakmicama.

Top Komentari

gumenakita
Dabogda ti Gojko igrao i dokazao da vrijedis,sretno momcino!
4 1
Benjamingst
Kao I protov AKO AKO I AKO pa to ako ja budem sparao kupicu auto... umjesto ako reci idemo pobjediti poginuti ako treba za drzavni dres... Cim ste poceli ako damo.... itd znaci vi jedete kolace, pite, cevape, pive.... pa zato I kazes AKO....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi