Vjeruju da se može igrati s Poljacima

Cimirot i Puzigaća: Daćemo sve od sebe, ali Lech je favorit

Edmir Škorić

Gojko Cimirot i Bojan Puzigaća vjeruju da se može nadati dobrom rezultatu protiv Lecha.

Sarajevo u drugom pretkolu Lige prvaka sutra dočekuje prvaka Poljske i tim je povodom danas sazvana press konferencija. Novinarima su se, pored trenera Uščuplića, obratili i prvotimci, Cimirot i Puzigaća.

“Radi se o kvalitetnom protivniku, no imamo svoje kvalitete i nećemo se tek tako predati. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će se desiti na kraju”, ističe Cimirot, koji još dodaje:

“Nadam se da ćemo uspjeti ponoviti dobru igru iz utakmice s Borussijom, no kažem, vidjet ćemo sve sutra. Novajlije su se dobro uklopile, odlično smo ih svi prihvatili, a atmosfera je sjajna”.

Puzigaća dobro poznaje stanje u Poljskoj i smatra da je Lech ipak veliki favorit.

“Lech je puno jači od nas, realno. Posebno finansijski. Igramo za klub i državu, tako da ćemo dati sve od sebe i maksimalno se boriti. Poznato je da Lech ima jednu od najvatrenijih navijačkih grupa. Tamo nas čeka 30.000 navijača, ali možemo napraviti dobre rezultate u ove dvije utakmice”, rekao je Puzigaća, koji dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Smatram, kao i šef, da bi neriješen rezultat za nas bio dobar. Njihovi mediji i kompletna javnost je potpuno sigurna u prolaz protiv Sarajeva. Nama je lakše jer su oni favoriti. Od igrača bih izdvojio Marcina Robaka i Finca koji je tek došao u klub”.

Susret Sarajeva i Lecha igra se sutra s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.