Čini se da je Burnić odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati

Nastupa za U21 selekciju Njemačke

Čini se da je Burnić odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati

A. Čaušević

Dženis Burnić je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Njemačkoj i trenutno nastupa za U21 selekciju te zemlje.

Burnić je član Borussije Dortmunda, a ove sezone igra na posudbi u Dynamo Dresdenu. S obzirom na porijeklo svojih roditelje ima pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

U razgovoru za Transfermarkt.de govorio je o svojoj budućnosti kada je u pitanju seniorska selekcija.

Ovaj 21-godišnji veznjak je kazao da je bilo kontakta sa NFSBiH, ali da ima želju da igra što je duže moguće za selekciju Njemačke.

"Moji roditelji su iz Bosne i bilo je kontakta s pojedinim ljudima iz Saveza. Tokom cijele omladinske karijere igrao sam za Njemačku, tako da i dalje želim, što je duže moguće, igrati za Njemačku", rekao je Burnić.

Računajući sve omladinske kategorije Burnić je za Njemačku odigrao 45 utakmica. U kvalifikacijama za EURO upisao je dva nastupa uključujući i gostovanje na Bilinom polju u oktobru.

Top Komentari

Saimai1316
Ima tu malo glume,malo privlacenja paznje,svasta nesto,,svak ima praco da igra gdje hoce,ja evo samo gledam sa sportske strane,ne mijesam patriotizam,sa sportske strane nije fer da je odrastao u toj zemlji sve najbolje uslove imao da iskoristi svoj talenat i na kraju toj zemlji okrene ledja,mislim da to nije fer,,ali opet patriotizam je luda pojava
5 1
teddy sheringham
U državi gdje hapse sudije što kolo vode, gdje je zviždanje himni normala, gdje je imati stadion sa reflektorima pojam, razumijem potpuno izjavu ovog dječaka.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi