Činjenice ne lažu: Otkriveno zašto će Solskjaerov United izbaciti Barcelonu!
United igra sjajno nakon dolaska Solskjaera, te Barcelona neće imati nimalo lagan zadatak protiv njih.

Tako kažu činjenice

Činjenice ne lažu: Otkriveno zašto će Solskjaerov United izbaciti Barcelonu!

Esmer Oštraković

Barcelona će se ponovo u Ligi prvaka susresti sa ekipom protiv koje ima jako dobra sjećanja. Oni su u finalu ovog takmičenja 2009. godine, pobjedili upravo Manchester United sa 3:1, i tako osvojili titulu.

Ipak, Nou Camp vraća jako lijepe uspomene treneru Manchestera, Ole Gunnar Solskjaeru, koji je na tom stadionu postigao pobjednički gol u 93. minuti za osvajanje naslova Lige prvaka.

Postoji nekoliko činjenica zbog kojih bi Manchester United itekako mogao jako dobro namučiti Barcelonu, koji pokazuju da tim iz Španije i nije toliki favorit u ovom dvomeču.

-Snažni u skok igri

To je njihova najveća prednost, upravo ta visina. Ipak ova nadmoć im nije donijela toliko golova, koliko stabilnostu defanzivi. Oni su postigli samo pet golova glavom ove sezone. Ipak Barcelona se mora jako paziti obzirom na to koliko su visoki njihovi igrači.

-Osjećaj nepobjedivosti

Pobjeda protiv PSG-a, u utakmici u kojoj su igrali bez čak 10 povrijeđenih igrača donijela im je nevjerovatno samopouzdanje. Nakon dolaska Solskjaera oni se osjećaju nepobjedivo.

-Nevjerovatni Pogba

On je najbolji primjer, individualnog napretka igrača nakon promjene trenera. Dok je igrao pod trenerskom palicom Mourinha on je odigrao 20 utakmica i postigao pet golova, te četiri asistencije. Nakon dolaska Solskjaera on je u 14 nastupa postigao osam golova i upisao šest asistencija.

-Lažna devetka ili klasični napadač?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ima spremnu taktiku za svaku utakmicu. Nekada je to Linkard kao lažna devetka, nekada je to Lukaku kao klasični napadač. Ali to donosi rezultate.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha... Vidjeli smo sinoć protiv Wolvesa. I prošli vikend protiv mrtvog Arsenala.
5 0
meho
Bile su cinjenice i da juventus nece proc atletiko.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti