Ciprić: I bez Pjanića ćemo forsirati svoj stil igre

Pomoćnik selektora Prosinečkog

Ciprić: I bez Pjanića ćemo forsirati svoj stil igre

Uoči današnjeg treninga u hotelu "Bosnia & Austria", u kojem su inače smješteni naši reprezentativci, medijima se obratio pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog Gordan Ciprić.

Na početku je iznio utiske nakon što je jučer odrađen prvi trening, a osvrnuo se i zdravstveni bilten.

"Polako se kompletiramo. Džeko i Sarić su se priključili, sutra dolazi i Nastić koji je naknadno pozvan. Jučerašnji trening je dobro protekao, lakšu povredu trenutno ima jedino Ćivić i danas će biti pošteđen, ali već sutra je s nama na treningu", kazao je Ciprić. 

Složio se da će neigranje Pjanića protiv Finske biti veliki hendikep, ali ističe kako ima igrača koji mogu na dostojan način zamijeniti ga.

"O Miralemu ne treba trošiti riješi, činjenica je da je jedan od naših glavnih igrača. Međutim, među igračima koje smo pozvali ima dovoljno kvalitetnih koji mogu nadomjestiti njegovo neigranje. Mi koncepcijski nećemo ništa mijenjati. Svoj stil igre ćemo i dalje forsirati", podvukao je Ciprić. 

Podsećanja radi, reprezentacija BiH s Finskom igra 8. juna u Tampereu, a tri dana kasnije s Italijom u Torinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi