Fokus protiv Crne Gore je na oproštaju tri legende bh.nogometa

Pomoćni trener nogometne repezentacije BiH

Ciprić: Mladi igrači su se odlično uklopili u naš tim

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za prijateljski duel protiv Crne Gore u ponedjeljak u Zenici, te protiv Južne Koreje u gostima.

Stručni štab  i nogometaši od jutros su u svojoj stalnoj bazi, Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će se pripremati do utakmice u ponedjeljak.

O atmosferi u ekipi, te jučerašnjoj utakmici protiv Famosa i onoj protiv Crne Gore, danas se medijima obratio i pomoćnik selektora Goran Ciprić.

„Još bi se jednom zahvalio FK Famosu na sjajnoj organizaciji i prijemu, nema reprezentacija puno vremena ni prostora da igra utakmice onakvog tipa, ali jučer je stvarno bilo sve izvanredno i zahvaljujem se domaćinu na svemu. Kada je u pitanju jučerašnja utakmica, mi smo u stručnom štabu zadovoljni, igrači su veoma profesionalno odradili meč, bili su dosta rastrčani, bilo je tu i kombinatorike, a na zadovoljstvo naravno i što su bili efikasni.

Fokus protiv Crne Gore je na oproštaju tri legende bh.nogometa

„Svi igrači su spremni, nema niko povrijeđen, danas su nam se pridružili Spahić, Misimović i Ibišević. Oni će igrati protiv Crne Gore, sada ne znamo koliko tačno, to ćemo u razgovoru s njima i odlučiti. Oproštajna utakmica za njih svakako da će biti spektakl, ali naravno iskoristit ćemo i šansu da što više igrača dobije šansu u ponedjeljak“, ističe Ciprić.

Stručni štab naše selekcije zadovoljan je odnosom pozvanih mladih reprezentativaca

„Iskoristit ćemo maksimalno ove dvije utakmice, da što više igrača dobije šansu, ne igra nam nešto ulogu, što Crna Gora dolazi oslabljena. Mi gledamo na sebe i da odradimo što više stvari, koje dogovorimo. Kada su u pitanju ovi mlađi reprezentativci, mogu kazati da su se odlično uklopili u tim, bez ikakvog pretjerivanja, rade, treniraju bez ikakvog kompleksa i vidjelo se to na utakmici protiv Famosa da to funkcionira kako treba“, završio je Ciprić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi