Ćirina Sloboda ruši sve redom: U Lukavcu pao Radnički

Prva liga Federacije BiH

Ćirina Sloboda ruši sve redom: U Lukavcu pao Radnički

A. Beganović

U derbiju 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode su u Lukavcu s minimalnih 1:0 savladali Radnički.

Derbi susret 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Lukavcu su odigrali domaći Radnički i Sloboda iz Tuzle, koja je slavila s minimalnih 1:0.

U Lukavcu se na tribinama skupilo više od 4.000 gledalaca, koji ruku na srce nisu gledali dopadljivi i lepršavu igru. Nisu umirali u ljepoti, ni domaći, a ni gosti, koji se na kraju u Tuzlu vraćaju s velika tri boda.

Domaći fudbaleri su bolje otvorili susret i u 13. minuti su zaprijetili preko Aljukića, koji je šutirao sa 20-ak metara, no neprecizno. Malo kasnije zaprijetio je i Jogunčić, no nakon njegovog udarca glavom lopta je otišla iznad gola Slobode.

Do 58. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Jahić iz dobre pozicije šutirao visoko iznad gola Radničkog. Malo kasnije Sloboda je postigla pogodak, koji je poništan zbog ofsajda, a u 63. minuti ponovo je glavom pokušao Jogunčić, no nema promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do 79. minute ništa vrijedno pomena, da bi u pomenutoj minuti Sloboda postigla pogodak vrijedan tri boda. Efendić je centrirao, odbrana Radničkog loše reagovala, što je iskoristio Redžepi, koji je zakucao loptu u mrežu.

Pet minuta prije kraja susreta Aljukić je dobro šutirao iz slobodnjaka, ali Hadžić sjajnom paradom spašava Tuzlake. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.