Cirkus na derbiju Tottenhama i Manchester Cityja

Sudija Dean u centru pažnje

Cirkus na derbiju Tottenhama i Manchester Cityja

A. Čaušević

Završnica prvog poluvremena utakmice Tottenham - Manchester City bi se mogla okarakterisati kao pravim cirkusom. 


Premijerna sezona VAR tehnologije u Premiershipu donijela je niz kontroverzni, a posljednja je viđena na novom stadionu Tottenhama.

Nakon duela Aguera i Auriera u kaznenom prostroru sudija Dean nije pokazao na bijelu tačku, ali tri minute kasnije dobio je dojavu iz VAR sobe pa je pokazao penal.

Uslijedili su protesti domaćih igrača, a Jose Mourinho se ironično smijao na klupi. Penal je izvao Gundogan, ali njegov loš šut uspio je odbraniti Lloris.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prilikom odbrane francuski golman je bio i u duelu sa Sterlingom koji je pao, ponovo se provjerao VAR, a igrači na terenu su se svađali i odgurivali.

Na kraju nije bilo drugog penala za goste, dok su sa žutim kartonima prošli Alderweireld i Zinchenko. Poslije prvog poluvremena rezultat je 0:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Golman odbranio penal i napravio ocigledan penal
0 1
G.A.z.I.J.A
Čitava liga postala cirkus. A nema utakmice gdje ovaj "stručnjak" od sudije ne napravi neku svoju "čaroliju".
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije