Cirkus u Drugoj ligi Centar već u prvom kolu

Nogomet je pao u drugi plan

Cirkus u Drugoj ligi Centar već u prvom kolu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Centar za vikend je trebalo početa nova sezona, ali su na kraju odigrana samo pet susreta.

Razlog je sukob između NS ZDK i NS BPK o tome ko će voditi ligu, a u sve su se uključili klubovi, te je nogomet pao u drugi plan.

Pojedini su potpisali i izjave u kojima su naveli da neće igrati i na kraju su isto ispoštovali.

Krenimo redom. Stupčanica je u Maglaju savladala Natron 2:1. Strijelci za goste bili su Fijad Mehanović i Munib Karahmetović. Jedini pogodak za domaće djelo je Elmina Joldića.

Famos je golovima Dželaludina Repuha i Denisa Pandže savladao FK Unis (2:0), dok je isti rezultat viđen u duelu Mošćanice i SAŠK Napredka (Timur Helač, Aldin Mulahmetović).

I visočka Bosna je startala pobjedom. Sa 2:1 savladalan je Ilijaš. Ismar Čomaga i Mak Muharemović su pogađali za domaće, a za goste Benjamin Brodlić.

Usora je sa 2:0 savladala Azot (Nesib Mujkić, Ibrahim Kadrić).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nisu odigrali susreti Kolina - Pobjeda, FK Borac Jelah - FK Rudar Breza, te NK Krivaja - NK Moševac.

Top Komentari

krems_krems12
Ova liga nema smisla da se igra. Najmanje se igra fudbal, sve nekakve mesetarske igre su u pitanju, prosperiteta i napredka nema niti na vidiku. Lopovima iz Gorazda je malo da im se dadne 10 miliona na raspolaganje. Osim prvog kola, svaka utakmica u ligi je nastimana. Sudije se zavrsavaju za 100 eura, vecinom je domacinako sudjenje. Gost ako hoce bodove mora donijeti torbu para. To je sve javna tajna i niko nista ne poduzima. Druge lige Federacije su najveci trosak NFSBiH gdje samo lokalni dripci profitiraju. Tuzno da ne moze tuznije biti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi