Đekanović: Cilj je prvo mjesto!
(Đekanović, prvi s lijeva)

Trener FK Borac Jelah za SportSport.ba

Đekanović: Cilj je prvo mjesto!

S. Bošković

Danas počinje takmičenje u Drugoj ligi FBiH grupa Centar.

Jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovog ranga takmičenja je FK Borac iz Jelaha. Ovaj tim, proteklu sezonu, prekinutu nakon 15 odigranih mečeva, završio je na drugom mjestu prvenstvene tabele. Bolji od njih, sa samo bodom više bio je NK Vis Simm - Bau.

Borac iz Jelaha svoju ovosezonsku kampanju će otvoriti susretom protiv FK Rudar Breza na domaćem terenu, a taj susret igra se sutra. 

No, u Borcu se ne predaju, te su za predstojeću sezonu kao cilj postavili promociju u viši rang, što ističe i trener ovog kluba Nebojša Đekanović.

"Atmosfera je odlična. S igračkim kadrom je bilo malo problema na pripremama s povrijeđenim igračima. No, spremno dočekujemo sve kako treba", rekao je trener Borca iz Jelaha na početku razgovora za SportSport.ba, te dodao: 

"Plan je prvo mjesto, doveli smo dva - tri novih igrača. Imali smo malih problema na pripremama, kriza rezultata, no sve se to završilo dobro".

Kao što je već rečeno, timu iz Jelaha na kraju je za bod izmaknula promocija u Prvu ligu Federacije, no Đekanović previše ne tuguje za prošlo sezonom, te su se u ovom klubu okrenuli aktualnoj. 

"Mi tu protiv neke više sile nismo mogli, nema šta. Moramo raditi ono što se zahtjeva, to su neke druge stvari. Ne možemo kriviti neka druga dešavanja. Možemo raditi ono što možemo, da igračima vratimo samopouzdanje, što se kaže, da ih vratimo na pravi put".

Ipak, do prvog mjesta neće biti lako doći, što zna i ovaj stručnjak, koji za glavnog konkurentna ističe čestog sudionika federalne lige, visočku Bosnu. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Bosna Visoko je po nekom mom razmišljanju protivnik za viši rang. No, uvijek se pojave neka dva - tri kluba koja se pojave. Krivaja, Zavidovići, Usora je dovela nekoliko kvalitetnih igrača, tako da je i ona na nekoj drugoj razini".

O problemima sa sudijama iz saveza ZDK-a Đekanović nije želio da govori. Ovaj trener ističe da je njegov posao da vodi ekipu, te da se brine o svojim igračima, a o stvarima van svog domena ne želi da daje komentar. 

Jedno od pitanja koje se nameće samo od sebe je ono o koronavirusu, no u FK Borac Jelaha nemaju razloga za zabrinutost. Svi igrači, kao i stručno osoblje je testirano, a rezultati su bili negativni: 

"Svi igrači testirani, te nije bilo pozitivnih slučajeva. Bitno je da su ljudi zdravi, da su igrači zdravi. Da se prevaziđe ova teška situacija za fudbal u BiH. Drago mi je što se krenulo s nulte tačke. Ovo je bilo 11 mjeseci bez zvaničnih utakmica, u ovim drugim ligama BiH. Nadam se da će se dozvoliti publici da se vrati, da se posjećuju stadioni i da se uživa kao što je bilo prije", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Nebojša Đekanović,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi