Ćiro Blažević sve bliži Palfiju i Bjelogrliću

Sloboda tri koraka od elite

Ćiro Blažević sve bliži Palfiju i Bjelogrliću

Pobjedom u Mostaru nad Braniteljom fudbaleri tuzlanske Slobode su zadržali prednost u odnosu na jedinog konkurenta bihaćko Jedinstvo i faktički zakoračili jednom nogom u Premijer ligu BiH. Do kraja prvenstva Sloboda igra sa Iskrom i Igmanom na Tušnju, te Gradinom u Srebreniku. 

Pomenute protivnike Sloboda je savladala u jesenjem dijelu sezone i zbog toga fudbaleri, stručni štab, rukovodstvo i vjerni navijači u optimističnom raspoloženju dočekuju posljednje ovosezonske izazove. 

Miroslav Ćiro Blažević na najboljem je putu da se izbori za mjesto u analima tuzlanskog kluba. Ukoliko Slobodu vrati u Premijer ligu BiH bit će treći trener u bogatoj klupskoj istoriji koji je "crveno-crne" uveo u elitni rang. 

Prvo je to učinio Bela Palfi davne 1959. godine, a potom i Đorđe Bjelogrlić 1969. godine. Sloboda je nakon plasmana u Prvu ligu Jugoslavije u elitnom rangu ostala pune 43. godine, a ispala je pod čudnim i sumnjivim okolnostima 23. maja 2012. godine. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ćiro Blažević ne krije simpatije prema "crveno-crnima", niti štedi komplimente prema klubu koji će u novembru proslaviti 95. rođendan. 

"Razmišljam o ostanku u Slobodi i Tuzli", rekao je na posljednjoj press-konferenciji Miroslav Blažević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.