Immobile puca od sreće: Ne može bolje!

Napadač Lazijala

Immobile puca od sreće: Ne može bolje!

S. Grebović

Italija je sinoć u premijernoj utakmici EURA na svom terenu slavili sa visokih 3:0 protiv Turske.

Nakon prvih 45 minta golova nije bilo da bi u osmoj minuti nastavka vlastitu mrežu nespretno pogodio Melih Demiral. Italija je bila mnogo bolji rival tokom čitavog susreta, a bolju igru krunisali su sa dva nova gola.

Prvi je postigao Immobile u 66. i Insigne u 79. minuti za veliku pobjedu Azzrurra od 3:0.

Bila je to deveta vezana pobjeda ekipe Roberta Mancinija, a svoje mišljenje o ovom meču iznio je i strijelac drugog gola za Talijane i član Lazija, Ciro Immobile.

„Pokazali smo veliko strpljenje. Turska ima odličan tim. Mnogima su napravili problememe. Pokušali smo da ih izmorimo u prvom poluvremenu, širili smo igru i terali ih da mnogo trče. U nastavku meča su pali. Posle prvog gola sve je bilo lakše. Morali su da se otvore i tada je naš kvalitet došao do izražaja„, rekao je Ciro Immobile nakon premijerne pobjede.

Immobile je bio presretan što je postigao gol na Olimpiku, stadionu na kome igra njegov Lacio.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

„Postići gol na EURO debiju i na mom stadionu, ne može bolje od toga“, jasan je bio najbolji strijelac nebesko plavih u prošloj sezoni sa 20 golova.

Italija će u narednom kolu EURA također na Olimpicu igrati dvoboj protiv Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi