Cissé okončao bogatu karijeru

Bivši reprezentativac Francuske

Cissé okončao bogatu karijeru

Nekadašnji francuski reprezentativac Djibril Cissé odlučio je okončati fudbalsku karijeru.

Cissé, koji je tokom karijere imao priliku nastupao i za Liverpool, smatra da više ne može ispunjavati zahtjeve profesionalnog fudbala i odlazak u mirovinu čini se kao najbolji potez. 

"Tijelo kaže da prestanem, i sada je kraj. Ne mogu više igrati kvalitetan nogomet", rekao je Cissé u razgovoru za Canal+.

Ovaj 34-godišnji napadač trenutno nema klub, a posljednji angažman imao je u Saint-Pierroiseu. Još je igrao za Arles, Nimes, Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al-Gharafa, Kuban i Bastiju. Za reprezentaciju Francuske je nastupio 41 put i zabio devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.