Čistka na Etihadu: Bony se vraća u Swansea
Foto: EPA

Napadač uskoro napušta Manchester City

Čistka na Etihadu: Bony se vraća u Swansea

Manchester City provodi čistku u svojim redovima i užurbano prodaje igrače koji nemaju svoje mjesto u ekipi s Etihada, a jedan od takvih je i napadač iz Obale Slonovače, Wilfried Bony.

City je već akumulirao 71 milion funti prodajom 16 "neželjenih" igrača, a prema britanskim medijima ovaj klub se želi riješiti još pet igrača prije zatvaranja prelaznog roka.

Napadač Wilfried Bony je jedan od fudbalera na izlaznim vratima Cityja, a on bi se uskoro trebao vratiti u Swansea, klub iz kojeg je i došao u City, po "sniženoj" cijeni od 13 miliona funti.

Labudovima ova cifra ne bi trebala predstavljati problem s obzirom da je ovaj klub upravo prodao Gylfija Sigurdssona Evertonu za 45 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bony je u Manchester City stigao 2015. godine za 28 miliona funti, ali je od tada uspio postići svega 10 golova, a britanski mediji u narednim danima očekuju njegov povratak na Liberty.

Osim Bonyja, Etihad bi uskoro trebali napustiti i Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Fabian Delph i Jason Denayer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi