Swansea sprema ponudu za Jacka Wilsherea
Foto: EPA

Veznjak Arsenala na meti velške ekipe

Swansea sprema ponudu za Jacka Wilsherea

Karijeru nekada velike nade Arsenala, Jacka Wilsherea, u velikoj mjeri su ograničile teške povrede. On je izgubio svoje mjesto u prvom timu Topnika, a proteklu sezonu je proveo na posudbi u Bournemouthu.

Ipak, interesa za Wilsherea ne manjka, iako se radi o klubovima daleko nižeg ranga od Arsenala.

Prije nekoliko dana je Arsenal odbio ponudu Sampdorije za svog veznjaka, a špekuliše se da je i Crystal Palace zainteresovan za Wilshereove usluge.

Sada britanski mediji prenose i da je Swansea spreman uputiti ponudu za 25-godišnjeg fudbalera. O konkretnoj ponudu još uvijek nema informacija, a Arsenal, navodno, za Wilsherea želi oko 20 miliona funti naknade. Međutim, špekuliše se i da bi u Arsenali bili voljni sniziti cijenu, pogotovo kako se bude približavao kraj prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Swansea Paul Clement je svjestan interesa Evertona za njegovog sjajnog veznjaka Gylfija Sigurdssona, pa bi Wilshere u Swansea trebao stići upravo kao zamjena za Islanđanina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi