Čistka u Evertonu: Ronald Koeman prekrižio trojicu igrača

Otpisao trojicu

Čistka u Evertonu: Ronald Koeman prekrižio trojicu igrača

Edmir Škorić
Teme:

Trojica prvotimaca nalaze se na izlaznim vratima Evertona.

Oumar Niasse, Aiden McGeady i Luke Garbutt nisu zadužili nove brojeve na dresovima za narednu sezonu i to znači da Ronald Koeman više nema namjeru da računa na njih.

Niasse je u Everton stigao iz Lokomotive za 13.5 miliona funti u januaru, no nije ništa posebno pokazao, a mogao bi da karijeru nastavi u Turskoj, pošto ga želi Galatasaray.

Garbutt i McGeaddy igrali su na posudbama prošlu sezonu i na njih se također ne računa na Goodison Parku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

McGeady je 2014. godine stigao na Goodison i ovaj 30-godišnjak je dosad sakupio 40 nastupa u dresu Karamela. Garbutt ima 23 godine, ali on je stigao da odigra tek pet premierligaških utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi